Calendar icon
24. augusts 10.00–18.00

Kafejnīcā “Dziru laipas” 24. augustā saimnieks Ivo ar ģimeni būs sarūpējis zivju zupu no Rindas upē ķertām zivīm, plovu, desertā pasniedzot plātsmaizi un pankūkas ar lauku krējumu. “Dziru” mājsaimniecība pastāv jau 134 gadus – kopš 1890. gada. Atrodas Rindas upes krastā, kas iztek no Puzes ezera.

Visos piedāvātajos ēdienos izmantotie dārzeņi, salāti un garšaugi tiks ņemti no pašu piemājas dārza un upes. Ēdieni tiks gatavoti uz malkas plīts, un zupa tiks vārīta uz uguns Rindas upes krastā.

Vienlaicīgi var uzņemt 30 viesus. Norēķināties būs iespējams tikai skaidrā naudā.

Lai pietuvinātu karti, turēt taustiņu "Ctrl" un izmantot peles rituli

Ēdienkarte

Cenu amplitūda no 0,50 līdz 7,50 EUR

Rindas upes zivju zupa
Plovs “Popes brunči”
Plātsmaize
Pankūkas ar lauku krējumu, šokolādes, vaniļas mērci vai meža & dārza ievārījumu
Upesmētru vai liepziedu, vai citu ārstniecības augu tēja, kafija, vīns, alus, ūdens

Aktivitātes

  • Mini meistarklase pankūku cepšanai uz malkas plīts.
  • Manteļskurstenī varēs noskatīties dokumentālo filmu “Reiz Dziros”.
  • Kokgrauzēju bebru darbu izstāde.
  • Pieejamas galda spēles (mini biljards, galda futbols), batuts, basketbola grozs.
Manteļskurstenis ir unikāla vēsturiska liecība. Ventspils novada pašvaldību projektu konkursa “Solis” ietvaros iegādāts projektors tā digitalizēšanai. Ir iespēja skatīt dokumentālo īsfilmu ”Reiz Dziros”, kas seno laiku noskaņās ļauj nedaudz ieskatīties vietējo cilvēku dzīvēs un tradīcijās.
“Dziri” atrodas blakus kultūrvēsturiskajam piemineklim – tradicionālajai Kurzemes sētai “Kalnenieki”. Ir iespēja vienoties par ekskursiju, iepriekš zvanot uz tālr. 29150444. Piedāvājam izbaudīt braucienu iespējas laivotājiem un supotājiem. Braucot ar laivu, ir iespēja apskatīt bebra māju un alas.

Apskates objekti

Vienā no Stiklu purviem – Vasenieku purvā – ir ierīkota pastaigu laipa, lai iepazītu sūnu purva floru un faunu.

Ances muiža ir būvēta kā tēva dāvana dēlam Ulriham Johannam fon Bēram. Mūsdienās muiža izveidota par Ances pagasta sabiedrisko centru. Atjaunotajā ēkā saimnieko rokdarbnieku kopa „Paukers”, var iegādāties dažādus amatnieku izstrādājumus vai kopā ar  Ances Sklandraušu cepšanas asociācijas meistariem izcept sklandraušus.