Mājas kafejnīca “Garšu pietura”

Calendar icon
23. augusts, 12.00-15.00; 16.00-18.00
Šī nav vieta, kurā ikdienā dzīvo, šī ir vieta brīvībai, radošumam! Vieta laukos, kurā tiekas draugi, kurā dzīve svin svētkus, vieta, kur smelties enerģiju un atpūtināt prātu.
Šīs būs mūsu otrās Māju kafejnīcas dienas, un šogad turpinām pagājušā gada devīzi Pasaules garšas Latvijas laukos! Šoreiz uz šķīvjiem ieskanēsies nianses no Skandināvijas, ASV, Taizemes, Itālijas, Spānijas un, protams, Latvijas.
Mēs vēlamies radīt vietu, kur lauku klusumu piepilda bagātīgas smaržas, silta viesmīlība un prieks par kopā būšanu. Kopā būšanu piedāvāju divās daļās: pusdienas un iedvesmojošu tikšanos, kurā būs iespējams uzzināt visu par olīveļļu ietekmi uz veselību. Sagatavo savus jautājumus, brauc ciemos uz degustāciju un iepazīsti Extra virgin olīveļļu pasauli, kuru tev atklās Ingus Linē! Paralēli varēsi nodegustēt 12 veidu pastētes ar dažādām piedevām un 12 veidu ūdeņus ar dažādām garšām.
Es dalos ar savu mīlestību pret mājās gatavotiem ēdieniem un vēlos radīt sirsnīgu, draudzīgu atmosfēru, kur ikviens var sajusties kā ciemos pie draugiem. Šī ir lieliska iespēja satikt jaunus cilvēkus, iepazīstināt ar mūsu ģimenes receptēm un piedzīvot kopības sajūtu.
Lai pietuvinātu karti, turēt taustiņu "Ctrl" un izmantot peles rituli

Ēdienkarte

Pusdienu piedāvājums (12.00-15.00)

Meža trofeja

Briežu gaļas burgers

9,00 EUR

Piešauj dzīvei asumiņu

Uz ugunskura vārīta pikantā dārzeņu krēmzupa ar Tom Kha garšvielām, kokospienu un piedevām pēc izvēles

8,00 EUR

Maigā dvesma

Maskarpones krēms ar ogām

6,00 EUR

Pēcpusdiena iedvesmai (16.00-18.00)

Olīveļlu meistarklase ar Ingusu Linē

Degustāciju galds ar 12 pašu gatavotām pastētēm jeb smēriņiem + receptes iedvesmai
+ 12 garšu ūdeņi. Piedevas pastētēm dārzeņi, grauzdiņi, mājās cepta maize.

Pastēšu piedāvājums:
  • Zirņu pastēte jeb humuss ar sriraču un trifeļu eļļu;
  • Pupiņu pastēte ar kumīnu;
  • Vistu aknu pastēte ar dārzeņiem un valriekstiem;
  • Meža sēņu pastēte ar sīpoliem, ķiplokiem un svaigu timiānu;
  • Svaigā siera pastēte ar medu, granātābola sēkliņām un čilli;
  • Kūpināta laša pastēte ar avokado un laimu;
  • Tunča pastēte ar kaperiem un citronu;
  • Speķa pastēte ar mārrutkiem, baltvīnu un kornišoniem;
  • Saulē kaltētu tomātu pastēte ar grauzdētiem riekstiem;
  • Kabaču pastēte ar baziliku un pētersīļiem;
  • Zosu aknu pastēte ar sarkano sīpolu džemu;
  • Zilā siera pastēte ar bumbieriem, medu un riekstiem.
12 garšu ūdeņi
  • Piparmētru, citrusaugļu, gurķu, ogu, bazilika, rozmarīna, rozā piparu, timiāna,
    kanēļa, lavanda, kokosa, rabarberu.

Cena: 15,00 EUR

Aktivitātes

16.00 viesiem tiks piedāvāta olīveļlu meistarklase ar Ingusu Linē. Iespēja uzzināt visu par izcilām Extra Virgin olīveļļam no Spānijas zemnieku kooperatīviem un trīs ģimenes saimniecībām “Oro del Desierto”, “Casas de Hualdo” un “Aceites la Maja”.

Degustāciju galds ar 12 pašu gatavotām pastētēm jeb smēriņiem + receptes iedvesmai + 12 garšu ūdeņi.

Cena: 15,00 EUR

Pieteikšanās: https://ej.uz/sh3e