Jaunpils pusē, kādreizējā barona fon der Rekes īpašumā, šodien valda cita veida muižniecība – darba tikuma, rūpju un sirds siltuma pilna. Šeit, saimniecībā “Rogas” saimnieko Veronika Smirnova – sirsnīga un viesmīlīga kundze, kas jau vairāk nekā 20 gadus kopā ar ģimeni rūpējas par bioloģisku piena un gaļas lopkopību, kā arī piena pārstrādi. Saimniecībā top ne vien gardi un tīri produkti, bet arī notiek meistarklases, tiek svinēti svētki, un ik dienu tiek lolota garšas un tradīciju bagāta vide.
Mājas kafejnīcu dienās, kas šeit tiks rīkotas jau ceturto gadu, viesiem būs iespēja izgaršot patiesu lauku maltīti, kas tapusi no pašu audzētiem, bioloģiski sertificētiem labumiem. Ēdienu gatavošana uz malkas plīts piešķir maltītēm īpašu garšu, bet katra recepte nes sev līdzi kādu ģimenes stāstu – tās ir ēdienu tradīcijas, kas pārmantotas un koptas paaudzēs. Ēdieni ir sātīgi un gatavoti pēc receptēm, kas ģimenē nodotas no paaudzes paaudzē. Tās ir dzīvas un gadu desmitiem koptas tradīcijas. Ģimenē tiek audzināta arī jaunā paaudze, mācot, ka no pašu audzētiem produktiem gatavots ēdiens ir ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs. Ēdienreizes šeit vieno ģimeni pat visstraujākajā ikdienas ritmā.
Veronikas kundzes plašā ģimene šo garšas mantojumu uzskata par savu ikdienas daļu, un ar tādu pašu sirsnību tiek uzņemti arī viesi – kā sen gaidīti radi. Šogad mājas kafejnīca būs iekārtota kādreizējā ratnīcā, kas reiz kalpojusi par Tautas namu, bet tagad – par īpaši siltu viesību vietu ar vēsturisku pieskārienu.
Ēdienkartē būs sātīgā gulašzupa “Rogu” gaumē un maigā frikadeļu zupa, uz ugunskura gatavots dārzeņu sautējums ar jēra gaļu, kā arī kotletes vai desiņas ar kartupeļu biezeni un sezonas salātiem. Saldajā – reti kurā mājā gatavotais buberts ar ogu mērci, krāsnī cepti āboli ar vaniļas mērci vai saldējums. Tā būs maltīte, kas ne tikai silda vēderu, bet arī sirdi.
Aktivitātes
Ekskursija pa saimniecību, bioloģiski audzētu gaļas un sakņaugu iegāde.