“Rogu” saimniece Veronika Smirnova ikdienā nodarbojas ar bioloģisko piena un gaļas lopkopību, kā arī bioloģiski sertificētu piena pārstrādi, rīko arī meistarklases piena produktu pārstrādē, bet Mājas kafejnīcu dienu ietvaros kopā ar palīgiem viesus uzņems vienā no barona fon der Rekes dzimtas īpašuma muižas ēkām – ratnīcā. Ēdiena gatavošanā saimnieces izmanto pamatā piemājas bioloģiskajā saimniecībā audzētus produktus. Ēdiens tiek gatavots uz malkas plīts, kas piešķir ēdienam smeķi.
Mājas kafejnīca “Lauku labumi “Rogās”” viesiem piedāvās īstus, sātīgus lauku ēdienus, kuru receptes ir gadsimtiem dzīvas. Šie būs īpaši ēdieni, jo tos plašā saime ceļ arī savas ģimenes galdā gan ikdienā, gan svētku reizēs.
Iesaistoties Mājas kafejnīcu dienu akcijā, “Rogu” saimnieces aicina atcerēties, cik svarīgi ir arī caur ēdienreizi būt vienotiem straujajā ikdienas dzīves ritmā.
Aktivitātes
- Iepazīšanās ar siera pārstrādi;
- Ekskursija pa saimniecību;
- Piena, piena pārstrādes produktu un bioloģiski audzētu sakņaugu iegāde.