Bioloģiskā saimniecība ar nu jau vairāk kā 30 gadu vēsturi. Uz lauka un siltumnīcās audzē un ražu vāc no vairāk kā simts dažādiem kultūraugiem – nelielā platībā tiek audzēti dažādi augļi un ogas, ārstniecības un garšaugi, dārzeņi, tiek vākti ēdamie savvaļas augi un ziedi. Īpaši atpazīstami ar savu šķirnīti ziemeļu kivi – mandžūrijas aktinīdijām, gardākajām rudens avenēm kā arī ar uz vietas gatavotajām tējām un garšvielām.
Kafejnīcā pamatā izmanto saimniecībā audzētos labumus. Maksimāli tiek iekļauti arī ēdamie savvaļas augi. Ragārēs arī ražo tējas, garšvielas, bērzu un kļavu sulu sīrupu, ābolu čipšus, ātri gatavojamās zupiņas. Daudziem augiem pieejami arī stādi podiņos.
Aktivitātes
- Kafejnīcas apmeklētāji varēs doties aizraujošā ekskursija pa saimniecību un iepazīt tuvāk ražojošu dārzu, apskatīt ārstniecības augu kolekcijas (ja savāksies lielākā grupa);
- Iespēja degustēt un iegādāties Ragāru produktus;
- Līdzņemšanai varēs iegādāties audzētos ogulāju un ārstniecības augu stādus.