Mājas kafejnīca KAŅEPĪTES aicina savus viesus nobaudīt ar mīlestību audzētus bioloģiskos produktus. Ikdienā saimniecībā tiek audzētas un pārstrādātas auzas, rudzi, kvieši, plēkšņu kvieši (spelta), griķi, zirņi, mieži un ķimenes. Arī ēdienkartē tiks iekļauti gan tradicionāli, gan netradicionāli ēdieni, kuru sastāvā ir pašu audzētās sastāvdaļas.
Apmeklētājiem būs lieliska iespēja ielūkoties ne tikai saimniecības darba specifikā, bet arī iepazīt miltu malšanas procesu un dzirnavas Būs apskatāma arī izstāde “No vārpiņas līdz miltiem”, kurā ikviens varēs mēģināt atpazīt tik ļoti dažādo graudaugu un miltu pasauli.
Aktivitātes
- Atvērtā tirgotava ar saimniecībā ražotiem produktiem;
- Tikai Mājas kafejnīcu dienas apmeklētājiem tiks atvērtas dzirnavu telpas durvis, kuras parasti apmeklētājiem ir slēgtas. Šeit varēsiet apskatīt ne tikai mūsu dzirnavas, bet arī nelielu izstādi – “No vārpiņas līdz miltiem”, kurā būs jāatpazīst graudaugu kultūras, graudi un milti;
- Varēs iegādāties saimniecībā ražotos produktus.