Calendar icon
31. augusts pl.14.00 pusdienas, pl.15.30 izrāde "Čaks lauku mierā Vilsonu verandā"
Calendar icon
1. septembris pl.14.00 pusdienas, pl.15.30 izrāde "Mīlestības gads"

Viss sākās 2021.gadā  ar neprātīgu aktiera Mārtiņa Vilsona ideju – atvērt savas mājas durvis skatītājiem.

Šobrīd pie mums ierodas kultūras cienītāji no visas Latvijas, lai lauku mājas atmosfērā atpūtinātu prātu un priecētu sirdi. “Rūķu” mājas veranda ir kļuvusi par profesionālas mākslas telpu un kultūras tūrisma veicināšanas vietu mazā piejūras ciematā.

Pēc skatītāju aicinājuma paplašinām savas iespējas un piedāvājumu, tāpēc šogad nolemts piedalīties arī Mājas kafejnīcu dienās un kultūras baudīšanu apvienot ar maltītes baudīšanu.

Mājas kafejnīcas apmeklētāji aicināti iegādāties biļetes uz Mārtiņa Vilsona izrādi “Čaks lauku mierā Vilsonu verandā” (31.08) un uz izrādi “Mīlestības gads” (01.09), kur biļetes cenā iekļauts arī maltītes piedāvājums.

Biļešu iepriekšpārdošana Biļešu paradīzes kasēs.

Lai pietuvinātu karti, turēt taustiņu "Ctrl" un izmantot peles rituli

Ēdienkarte

Maksa par izrādi un maltīti: 45.00eur/personai.

Tomātu biezzupa bagātināta ar svaigo sieru un baziliku. Karstas siermaizītes un Gardu Muti Zelteris. Kafija + mazais saldumiņš

Aktivitātes

Šajā Mājas kafejnīcā maltītes baudīšanu būs iespējams apvienot ar kvalitatīvu kultūras piedāvājumu.

Apmeklējot mājas kafejnīcu 31. augustā, pl.15.30 būs iespējams noskatīties Mārtiņa Vilsona izrādi “Čaks lauku mierā Vilsonu verandā”, bet un 1. septembrī varēs baudīt izrādi “Mīlestības gads”. Biļešu iepriekšpārdošana uz izrādēm Biļešu paradīzes kasēs un internetā. Biļetes cenā iekļauts arī maltītes piedāvājums.

Biļetes uz 31. augusta izrādi: https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/142363

Biļetes uz 1. septembra izrādi: https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/142364

 

Apskates objekti

Militārais mantojums tūrismā, kas vienlaikus ir arī industriālais mantojums un joprojām funkcionējoša navigācijas iekārta. Bāka uzbūvēta, iesvētīta 1875.gada 10.septembrī. Tās gaismas augstums ir 21,3m, bet pašas ēkas augstums ir 19m. Līdz Pirmajam Pasaules karam bāka vairāk bija krāšņa koka un metāla konstrukcija.Kara laikā tā tika bojāta un nedarbojās līdz 1922.gadam, kad tika atjaunota un iebetonēta. Bāka mūsdienās apskatāma gida pavadībā, ar iepriekšēju pieteikšanos, zvanot uz Mērsraga tūrisma informācijas centru. Bākas apskate ir maksas pakalpojums – 1 Eur no cilvēka.

Mērsraga muzejs ir privāts muzejs, kas iekārtos pašā senākajā dzīvojamajā ēkā Mērsraga pagastā. Tā būvēta 1811.gadā. Muzejā var apskatīt ne vien zvejnieku darba rīkus, bet arī sadzīves priekšmetus, tekstilijas un citus interesantus priekšmetus, kas lietoti vietējo iedzīvotāju darbā un sadzīvē.

Mērsrags ir otrs lielākais un izteiksmīgākais zemesrags Latvija. Apmēram 50 metrus no krasta atrodas teikām apvītais Velna akmens, kas kā aizsargājams ģeoloģiski ģeomorfoloģisks objekts apstiprināts jau 1962.gadā. Turpat netālu var atrast arī Mērsraga vides fotorāmi, caur kuru lūkojoties Velna akmeni var saskatīt.

Tā vēsture sākusies vien 1927.gadā, lai gan zvejniecība un kuģu būve Mērsragā jau sen ritējusi pilnā sparā. Mūsdienās, tā kā Mērsraga ostas teritorija ir slēgta, mols apskatāms tikai no ziemeļu puses, ejot kājām pa pludmali. Brīnišķīgs skats uz ostu un uz Mērsraga kanālu, paveras, ja stāv uz tilta pār kanālu. Kanāls izraksts jau 1842.gadā, lai palielinātu lauksaimniecībā izmantojamo zemju platību, un tikai vēlāk tā iztekā ierīkota osta.