Calendar icon
24. augusts 10.00–18.00
Calendar icon
25. augusts 12.00–17.00

Mājas kafejnīca “Dižķīris” būs atvērta 24. un 25. augustā, tā atrodas privātā saimniecībā “Dižķīri”, dabas parka “Abavas senleja” teritorijā. Vēsturiski šajā vietā atradusies plaša saimniecība jau 19. gadsimtā, taču Otrā pasaules kara laikā tā pilnībā nopostīta. Nu jau vairāk nekā 15 gadus šajā skaistajā dabas nostūrī saimnieko Auziņu ģimene ar lieliem plāniem saimniecības diženumu atjaunot, pārvēršot to par mājvietu sev un padarot to pieejamu dabas mīļotājiem.

Teritorijas ilggadīgajos zālājos ganās neliels Hailanderu ganāmpulks, savukārt meži ir pilni dabīgo gardumu, ko saimniekiem ir plānots celt galdā gan viesiem, kas izvēlēsies ierasties pa sauszemi, kā arī tiem izsalkušajiem laivotājiem, kas šajā nedēļas nogalē būs izvēlējušies laivot pa Abavu posmā Renda–Nabes ezeri (kafejnīcas novietne plānota upes krastā aptuveni 8 km pirms Abavas ietekas Ventā).

Govis varēs pacienāt ar saimnieku sarūpētiem gardumiem, drosmīgākajiem netiks liegta iespēja kādu no govīm kārtīgi izķemmēt. Būs pieejama radoša darbošanās mazākajiem apmeklētājiem, foto pastaiga, kā arī saimnieku laiva nelieliem izbraucieniem pa upi.

Vienlaicīgi var uzņemt 15 viesus. Norēķināties būs iespējams tikai skaidrā naudā.
Lai pietuvinātu karti, turēt taustiņu "Ctrl" un izmantot peles rituli

Ēdienkarte

Uz ugunskura gatavota šķelto zirņu biezzupa – 2 EUR
Papildus piedevas pēc izvēles: čurkstināts pašu kūpināts cauraudzītis, sviestā apceptas minigailenes, karamelizēti sīpoli – 1 EUR
Pašcepta īru maize ar dažādiem smēriņiem (zaļumu sviests, pesto, sēklu sviests, u. c.) – 1 EUR
Burciņdeserti (Abavas sniegs, brūniņš mellenēs, u. c.) 2–3 EUR
Gaileņu plātsmaize – 1 EUR
Mājas saldējums vafeles konusā – 2 EUR
Kafija – 2 EUR
Ūdens

Aktivitātes

  • Radošā darbnīca bērniem “Pļavas ziedi” – 2 eiro.
  • Pastaigas maršruts/izstāde ar “Dižķīru” ainavu foto no saimnieku personīgā arhīva – bez maksas.
  • Hailanderu apskate, cienāšana ar āboliem, ķemmēšana – bez maksas.
  • Kalvadosa meistara stāsts un degustācija – no 1 eiro.
  • Izbrauciens ar koka airu laivu pa Abavu – dzīvās rindas kārtībā bez maksas.
  • Peldes Abavā – protams, bez maksas.

Apskates objekti

Zlēku luterāņu baznīca celta 1645. gadā, sava greznā interjera dēļ kādreiz dēvēta par Zlēku katedrāli. Baznīcas iekštelpu apskate, iepriekš vienojoties. (+371 29203640)

 

 

Užavas bāka ir iekļauta valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā. Tā atrodas uz vienas no trim augstām mežainām kāpām, Teniroka kāpas, kuras augstums sasniedz 28 metrus. Apskate iespējama, iepriekš vienojoties (pirmdien un otrdien – slēgta). Tālr. +371 28341836.