Calendar icon
18. augusts

Ārpus laika šogad ziemu pavadīja Meksikā, mācoties gatavot vietējos ēdienus, apceļojot valsti un iepazīstot tās kultūru un tradīcijas. Mūsu galvenais jautājums bija, vai ar Latvijas produktiem var gatavot meksikāņu ēdienus. Un atbilde ir – var! Daļa no pasniegtā ir izaudzēta pat mūsu dārzā.

Lai pietuvinātu karti, turēt taustiņu "Ctrl" un izmantot peles rituli

Ēdienkarte

''Vieglais meksikānis'' - 30 EUR

Cēzara salāti

Vai zinājāt, ka Cēzara salāti ir radusīes Meksikā 1924. gadā?

Tlajuda

Oaxacas nacionālais ēdiens. Grilēta tortija, siers, dārzeņi, chiroso

Churros

Viens no plašāk izplatītajiem kārumiem – fritētas saldās standziņas ar cukuru un kanēli

''Īstais meksikānis'' - 30 EUR

Clamato

Atsvaidzinošs dzēriens no garneļu buljona, tomātiem, selerijas, čilli

Xeni atapaqua zupa

Gaļas buljons, sēklas, rieksti, vista, dārzeņi

Tlajuda

Oaxacas nacionālais ēdiens. Grilēta tortija, siers, dārzeņi, chiroso

Churros

Viens no plašāk izplatītajiem kārumiem – fritētas saldās standziņas ar cukuru un kanēli

Aktivitātes

Ārpus laika kupolmājas stāsti, zvilnēšana šūpuļtīklos pēc paēšanas.