Calendar icon
27. augustā: 12:00-16:00
Calendar icon
28. augustā: 12:00-16:00

Aizraujošs piedzīvojums, kurā būs iespēja izgaršot 15 dažādas garšu kombinācijas no produktiem, kas aug mūsu dārzā vai ir sastopamas tepat mums apkārt. Šajā reizē autores savā dārza labumu grozā ir ielikušas – ābolus, smiltsērkšķus, medu, bieti un burkānus, ko draudzīgi papildinās ar citiem dārzeņiem, ogām, sieriem, maizi un iespējams viesiem vēl neatklātiem dzērienu veidiem.

Lai pietuvinātu karti, turēt taustiņu "Ctrl" un izmantot peles rituli

Ēdienkarte

CENU AMPLITŪDA: Izgaršošanas ēdienkarte 27 EUR

ĀBOLI

Ābolu salsas brokastmaize ar sieru
Sāļais ābolu pīrāgs
Ābolu makarūns

SMILTSĒRKŠĶI

Pupiņu pastēte vai cāļu akniņu pastēte ar smiltsērkšķu marmelādi un marinētiem redīsiem uz rudzu doniņas
Ilgi sutināta meža cūkgaļa ar tomātu un marinētu smiltsērkšķu salsu
Smiltsērkšķu pavlova

MEDUS

Medus šūnās ar sieru un sezonas ogām
Rudens dārzeņu krēmzupa ar griķu – medus granolu
Medus kūka

BIETES

Biešu humuss ar baziliku, marinētu fetas sieru uz graudmaizītes
Marinētu biešu un rudens dārzeņu
kārtojums ar siera bumbiņām
Biešu braunijs

BURKĀNI

Burkānu smēriņš uz graudmaizītes ar sīkzaļumu salātiem
Burkānu raibie salāti ar skābeņu pesto
Burkānu mafins ar krēmsieru

PAPILDUS OPCIJAS

Ūdens, tēja, dažādu garšu probiotiskie dzērieni
Dažādi marinējumi, dārzeņu un ogu čipsi, ja ezers būs labvēlīgs, tad pašmāju kūpinātā zivtiņa

Aktivitātes

  • Apmeklējuma laikā būs iespēja nokļūt vēl nebijušā apzinātā sajūtu piedzīvojumā;
  • Ieklausīties, vērot, smaržot, sajust un izgaršot to, ko mēs varam atrast dārza dobēs, ogu krūmos, augļu kokos vai sanošā bišu stropā. Viesus sagaidīs un ar saviem pieredzes stāstiem dalīsies – dārza saimniece un ēdienu autore Karīna Leinberga – Lemberga, desertu meistare Ieva Eizenberga, garšaugu un dabas dobes pārzinātāja Sanija Spole un Dace Kalsere, kas zina kā enerģētiski ēdienu uzlādēt, lai tas darītu mūs laimīgus;
  • Pasākuma ilgums ~2h;
  • Būs iespēja iegādāties medu, tējas, priežu čiekuru sīrupu, mājas vīnu, garšvielas un kaltētas ogas un dārzeņus (pārsvarā visu to, ko izmantosim gatavošanā).