Calendar icon
3. septembrī: 12:00-22:00
Calendar icon
4. septembrī: 10:00-17:00

Piebalgas paugurainē, aptuveni 220 metrus virs jūras līmeņa gozējas vēsturiska Piebalgai raksturīga viensēta “Kalna Raskumi” kur atrodas arī arheoloģiskais piemineklis Nr. 602. Trīs ēku ansambli skauj sena kļavu aleja, pa logu raugoties spoguļojās Alauksta ezers un elpu aizrauj pļavā krītošie saulrieti.

Pēc ilgstošiem darbiem un nedarbiem vēlamies Jūs aicināt ar mums nosvinēt jaunākā dalībnieka atdzimšanu jeb svinību šķūņa atklāšanu. Sēdīsimies pie galdiem un baudīsim mazliet netradicionālas garšas no tradicionāliem produktiem. Par garšas piedzīvojumu parūpēsies šefpavārs Mārtiņš Brūveris, kas no tālām zemēm atvedīs drusciņ eksotiskāku garšu stāstu.

Šiverēsim pa teritoriju, apskatīsim arī nesen restaurēto dzīvojamo ēku, cepsim zefīrus ugunskurā un vakarā gaidīsim saulrietu. Jaunākie ciemiņi varēs izklaidēties ar dažādām spēlēm, mūzika, varbūt pat dzīvā, priecēs sestdienas vakarā. Un, kas to lai zina – varbūt vakara gaitā būsiet noskatījuši šo viensētu kāda svarīga dzīves notikuma nosvinēšanai.

Apskatei tiks piedāvāti arī autordarbi – dažādi interjera priekšmeti, un sudraba rotas lietas, kas gan nav arheoloģiskā pieminekļa sastāvdaļas un ja kas ļoti iepatiksies, varēsiet arī iegādāties.

Iepriekšējā pieteikšanās ļoti, ļoti vēlama. Ja varēsim pabarot dažus izsalkušus, neplānotus ceļiniekus, tad lielākai grupai var nākties pašiem vispirms to briedi noķert.

Lai pietuvinātu karti, turēt taustiņu "Ctrl" un izmantot peles rituli

Ēdienkarte

Īpašais piedāvājums – kopēdiens!

Dažādas uzkodas un pamatēdieni ar piedevām ko baudīt vairāku cilvēku kompānijā

Citreiz izvēli veikt ir ļoti grūti un gribas no visa mazliet pagaršot, tad šī būs īstā izvēle. Pamatēdienu un uzkodu asorti papildināts ar dažādām piedevām ko baudīt kompānijā.

Īpašais piedāvājums svētdienas branča laikā (04.09.22.)

Svētdien aicinām Jūs nobaudīt arī “Okonomijaki” jeb Japāņu sāļo pankūku. Šis, iespējams, daudziem nezināmais ēdiens ir kviešu miltu pankūka ar dārzeņiem un gaļu, pēc paša izvēles. Tās nosaukums burtiski nozīmē “okonomi” – viss kas garšo; “yaki” – pagatavots. Savu uzplaukumu Japānā piedzīvoja pēc Otrā Pasaules kara, kad bijis pamatīgs rīsu iztrūkums. Vienlīdz garda arī veģetārā izpildījumā.

Piedāvājuma cenas no 2,50 EUR līdz 15 EUR.

Pamatēdieni

Lēni gatavota cūkas pavēdere, sīpolu biezenis, karamelizēti burkāni, timiāna glazūrmērce
Brieža tartars ar anšoviem
Kvinoja ar topinambūru biezeni
Brieža steiks ar grillētiem dārzeņiem – (obligāti iepriekš pieteikt)

Uzkodas

Ķelmēnu saldskābmaizes grauzdiņi
Mājas frī kartupeļi ar pašmāju ķiploku majonēzi vai karija tomātu mērci

Saldais ēdiens

Gaisīgs saldums ar sezonas augļiem un ogām

Dzērieni

Kokteilis Nr. 602
Kafija, latte, kapučino, zāļu tējas
Avota ūdens

Bezmaksas

Aktivitātes

  • Ekskursija restaurētajā dzīvojamā ēkā, kurā porcelāna cienītājiem būs apskatāma Rīgas Porcelāna un Kuzņecova rūpnīcas servīžu kolekcija, bet lielāku formu cienītājiem tēlnieka Tālivalža Gaumiga ģipša skices;
  • Būs iespējams apskatīt un iegādāties rotas gan sev gan savām mājām. Sudrablietas, keramikas traukus un vāzes, dažādus interjera priekšmetus.