Garšas piedzīvojums Ziemeļkurzemes piekrastē
Piekraste, no Mērsraga līdz Rojai un tālāk līdz Kolkai, var lepoties ar to, ka šeit agrāk bija viens no galvenajiem buru kuģu būves centriem ne tikai Kurzemē, bet visā Latvijā. Kopumā šajā krastā uzbūvēti ap 200 lielāki un mazāki burinieki, kas kuģoja pa visām pasaules jūrām un okeāniem, aiznesot Latvijas vārdu tālu pasaulē. Šo teritoriju vieno ne tikai kopīgais jūras krasts, bet arī zvejniecības un zivju apstrādes tradīcijas, kas savu uzplaukumu piedzīvoja Padomju gados vietējo zvejnieku kolhozu paspārnē. Mūsu piekrastes vēstures līkločus un notikumus iespējams izzināt Rojas Jūras zvejniecības muzejā, tā filiālē Kaltenes klubā vai Mērsraga muzejā “Saieta nams”. Uzkāpjot Mērsraga bākā, ikvienam ceļotājam aizrausies elpa no jūras plašuma visapkārt!
Un, kas gan būtu zvejniekciems bez kūpinātu zivju smaržas un tradicionālo zivju ēdienu garšas? Mūsu viesi šeit apbrīno ne tikai piekrastes šarmu un atpūtas iespējas pie jūras, bet arī novērtē iespēja būt tuvāk dabai. Te iegriežas tūristi pa jūras ceļiem, autoceļiem un, protams, arī kājāmgājēji, kas pie mums bauda @Jūrtakas maršrutu. Dabas taku entuziastiem te patiks mazie, šarmantie piekrastes ceļi, koka laipas, kas aizved līdz jūrai, kā arī maģiskās Kaltenes akmens kalvas un citi interesanti akmeņi, gan jūras krastā, gan mežā. Engures ezera, Mērsraga kanāla, Rojas upes apkārtnē un jūras piekrastē, iespējams sastapt plašu putnu daudzveidību. Esam atpazīstami ar saviem Zvejnieksvētkiem, kino festivālu “Roja`L”, Bākas ielas svētkiem un Senās uguns nakts pasākumiem.
Mājas kafejnīcu dienās mūsu piekrastē aicināsim baudīt dažādus zivju ēdienus, vietējo saimnieču tradīcijās gatavotus ēdienus, izmantojot mūsu jūrā nozvejotās zivis un citus vietējos produktus.