“Dzintari” – bērnības atmiņu un bērnības garšu mājas. Ar vecmammas sirsnībā gatavotām kartupeļu pankūkām, malkas plīts cepeškrāsnī smaržojošiem speķa pīrāgiem, maigo bubertu ogu ķīselī…
Pie pagalmā klāta galda, cienāsim Jūs ar kraukšķīgām kartupeļu pankūkām, kabaču plācenīšiem un bubertu saldēdienā. Klāt piedāvāsim nobaudīt marinējumus, tapušus pēc ģimenes receptēm ar zīmola nosaukumu “Mistré Mariné”, tādējādi ar smalku franciski aristokrātisku pieskārienu apliecinot dzimtas vārdu. Mūsu klāstā – marinēti gurķīši, īpašais lečo, buraki, tomātu tuntuļmeza un Sēlijas salāti.
Visi produkti no pašu un vietējām saimniecībām – dārzeņi, vistu olas, milti no bioloģiskās saimniecības.
Sestdienas vakarā no plkst.17.00 līdz 20.00 vakara baudījums kopā ar Sēlijas dziesminiekiem – Ziemeļu ģimeni.
Būs iespēja iegādāties “Mistré Mariné” marinējumus un citus lauku labumus.
Aktivitātes
Sestdienas vakarā no plkst. 17.00 līdz 20.00 vakara baudījums kopā ar Sēlijas dziesminiekiem – Ziemeļu ģimeni – Āris Ziemelis ar sievu Sandru un dēliem Gustavu un Niklāvu.
Kafejnīcas īpašais piedāvājums: marinējuma apzīmējums iekļauts zīmola nosaukumā – Mariné, līdzās dzimtas uzvārdam – Mistre. Arī “īpašais lečo” ar mammas – Mairita – vārdu, pēc viņas receptes, kā arī īpašā asā mērce ar segvārdu – Tuntuļmeze, kas no Sēlijas virtuves grāmatas aizgūts apzīmējot biezu mērci.
Marinējumi – no 2.00 līdz 5.00 eiro/burciņa:
- “Gurķi Mariné“- marinēti gurķi;
- “Buraki Mariné” – marinētas bietes;
- “Mairitas lečo” – dārzeņu lečo;
- “Sēlijas salāti” – gurķu un sīpolu salāti ar mārrutka sakni;
- “Tomāt-Tuntuļmeza”- asā tomātu, čili mērce.
Lauku vistu olas – 10.gab – 3 eiro
Kartupeļi no pašu lauka, kabači no kaimiņa – Saimnieka Gundara siltumnīcas.