Calendar icon
24. augusts 10.00–18.00

Kafejnīcā “Vien fein krog iekš Pop” saimniece Inga ar draugiem šiverēs 24. augustā Popes vecajā krogā, kurš tagad pazīstams kā kultūras nams. Lai visi būtu paēduši, piedāvājumā – uzkodas, zupas, pamatēdiens, kā arī saldais un dzēriens. Pēc ieturēšanās būs iespēja izstaigāt vēsturisko Popes aleju, estrādi un Popes muižu.

Pope ir skaista vieta, sevišķi skaists skats paveras pāri apkārtējo mežu galotnēm no Popes pilskalna, kas paceļas 75 m virs jūras līmeņa un vairāk nekā 50 m virs apkārtējā līdzenuma. Popi īpaši krāšņu dara tās septiņas simtgadīgo liepu alejas un muižas parks, kurā aug visskaistākais Latvijas dižskābārdis, īves, milzu ozols un ēdamo kastaņu koki.

Vienlaicīgi iespējams apkalpot 48 viesus. Norēķināties būs iespējams tikai skaidrā naudā.

Lai pietuvinātu karti, turēt taustiņu "Ctrl" un izmantot peles rituli

Ēdienkarte

Cenu amplitūda no 0,50 līdz 6,50 EUR

Uzkoda

“Krodzinieču bučas”. Trīs dažādu veidu pastētes pasniegtas ar grauzdiņiem (pupiņas, sīpoli, žāvēta gaļa, siers, kūpināta siļķe, biete, sēnes, sviests, maize). Uzminot, kura pastēte raksturo kuru krodzinieci, saņemsiet balvu!

Zupa

“Meža māte man solīja”. Sēņu zupa (sēnes, kartupeļi, burkāni, kausēts siers, zaļumi).

Pamatēdiens

“Krodzinieku īpašais”. Pankūka ar kartupeļu biezeni pasniegta ar speķa mērci vai krējumu (olas, milti, kartupeļi, piens, sviests, žāvēta gaļa, sīpoli, krējums).
“No omes dārza”. Sakņu sautējums ar plucinātu cūkgaļu (kartupeļi, burkāni, kāposts, zirņi, cūkgaļa, krējums).

Saldais ēdiens

“Vien’ maz spannīt”. Rupjmaizes kārtojums (rīvmaize, ievārījums, saldais krējums).

Dzērieni

Siltās un aukstās kafijas, tēja, ūdens, kokteiļi

Aktivitātes

Ja jau krogs, tad jau bez zirgiem nu nekā, tāpēc saimnieces pēc labas maltītes piedāvā apmeklēt netālu notiekošo pasākumu “Zirgu dienas Zaļkalnos”. Programmā: zirgu parāde, zirgu psiholoģijas speciālistes Lindas Egijas Otomeres meistarklase, kalēja Reiņa Rudzīša paraugdemonstrējums nagu griešanā, zirgu masieres Zanes Rudzītes meistarklase, dažādas atrakcijas visai ģimenei, izjādes ar zirgiem.

Apskates objekti

Vienā no Stiklu purviem – Vasenieku purvā – ir ierīkota pastaigu laipa, lai iepazītu sūnu purva floru un faunu.

Ances muiža ir būvēta kā tēva dāvana dēlam Ulriham Johannam fon Bēram. Mūsdienās muiža izveidota par Ances pagasta sabiedrisko centru. Atjaunotajā ēkā saimnieko rokdarbnieku kopa „Paukers”, var iegādāties dažādus amatnieku izstrādājumus vai kopā ar  Ances Sklandraušu cepšanas asociācijas meistariem izcept sklandraušus.