Calendar icon
24. augusts 10.00–18.00

24. augustā no plkst. 10.00 līdz 18.00 vienu dienu mājas kafejnīcā “Die Kuche des Barons fon Ugale” savus viesus gaidīs trīs saimnieces – Gita, Jolanta un Baiba – pašā Ugāles centrā, Ugāles tirgus laukumā, garām nepabrauksi.

Ikdienā Mājas kafejnīcas saimniece Jolanta Krūmiņa nodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, saimniece Baiba Priekule darbojas savā zemnieku saimniecībā, kurā audzē lauku labumus, savukārt saimniece Gita Fridrihsone ir mājražotāja.

Līdzņemšanai varēs iegādāties Ugāles lauku labumus, “Madam cupkakes” (mājās cepti saldumi). Norēķināties būs iespējams tikai skaidrā naudā.

Lai pietuvinātu karti, turēt taustiņu "Ctrl" un izmantot peles rituli

Ēdienkarte

Cenu amplitūda – no 2,50 līdz 10 EUR

Kunga jēra suppe
Glazētas Lielkunga Schweinerippen ar ceptiem rāceņiem
“Leste” barona gaumē
Barona uzkodelis
Kalpu pannkuchen
Ugales luftiges Dessert
Madames cupkakes
Ein drink (smiltsērkšķu dzēriens)

Līdzņemšanai varēs iegādāties Ugāles lauku labumus, “Madam cupkakes” (mājās cepti saldumi).

Aktivitātes

Viesus sagaidīs un uzņems Madam ar stāstu par Ugāles barona laikiem. Baudot maltīti, nokļūsiet gan vācu šlāgera gaisotnē, gan lībiešu dziesmu virpulī, gan Ugāles jauno talantu, Riharda un Grietas, mūzikas skaņās, kā arī varēsiet virtuāli baudīt barona laikus. Izklaides iespējas:
  • no plkst. 12.00 līdz 14.00 izjādes ar zirgiem,
  • foto stūrītis ar Madam un zirgiem,
  • plkst. 15.00 būs iespēja baudīt teātra mirkli.

Apskates objekti

Ventspils novads ir bagāts ar mežiem, ezeriem un upēm. Ļoti skaista un ainaviska vieta ir Usma, kur var baudīt atpūtu gan ziemā, gan vasarā. Usma ir izdaudzināta ar savu skaisto ezeru un tā apkārtni, ar dabas rezervātu Moricsalu un nostāstiem par to. Usma ir vieta relaksācijai, atpūtai un aktīvajam sportam.

Zlēku luterāņu baznīca celta 1645. gadā, sava greznā interjera dēļ kādreiz dēvēta par Zlēku katedrāli. Baznīcas iekštelpu apskate, iepriekš vienojoties. (+371 29203640)