Calendar icon
17. augusts no plkst. 12:00 līdz 20:00

Tuvāk dabai, tuvāk sev! Saimnieki aicina baudīt dabas garšas, izzināt un priekpilni būt “Trīsuļos” – vietā, kur sajust dabas sirdspukstus sevī.

Lai pietuvinātu karti, turēt taustiņu "Ctrl" un izmantot peles rituli

Ēdienkarte

Meža zupa - 6 EUR

Mazais mednieciņš - 5 EUR

Mājas ābolu rausis - 3 EUR

Banānu maize - 4 EUR

Ugunskura kafija - 2 EUR

Saimnieces zāļu tēja - 1 EUR

Spirdzinošā limonāde - 1 EUR

Aktivitātes

Brīvdabas spēles, ekskursija pa saimniecību un pastaiga ar uzdevumiem mežā.
Iespēja iegādāties saimnieces darinātus rokdarbus un medus produktus.
Plkst. 14:00 un 16:00 izzinoša nodarbība bērniem “Billes medus stāsts”.
Plkst. 18:00 jauno vijolnieču koncerts.

Apskates objekti

Kuldīgas skatu tornis atrodas Pārventas parkā, dabas lieguma ”Ventas ieleja” teritorijā. Torņa augstums ir 25 metri un tas piedāvā uzkavēties vairākās platformās, ļaujot variēt ar labākajiem skatiem uz UNESCO Pasaules mantojuma pērli – Kuldīgas vecpilsētu, gleznaino Ventas ieleju, Ventas rumbu un seno ķieģeļu tiltu. Tornis ir izgaismots diennakts tumšajā laikā.

Kurzemes sirdī esošā skaistā pērle Kuldīga ikkatrā gadalaikā sniedz vienreizējus skatus. Kuldīgas vecpilsēta 2023. gadā iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Īpaši labi saglabājusies 13. – 18. gadsimtā izveidojusies pilsētas struktūra, harmoniska pilsētvide un gleznainā upes ielejas ainava ir skaidra liecība par tradicionālajām apdzīvotajām vietām reģionā. Pastaiga pa pilsētas šarmantajām ieliņām neatstāj vienaldzīgus kā pilsētas viesus, tā arī pašus kuldīdzniekus.

https://visitkuldiga.com/…/kuldigas-vesturiskais-centrs/

Ventas upes krastā atrodas Skrundas pilskalns, kas ir populāra gan vietējo iedzīvotāju, gan tūristu atpūtas vieta. Pilskalnā izveidota estrāde un to ieskauj parks ar tēlnieka Ģ. Burvja veidotajiem kuršu ķoniņu koka krēsliem. Gar pilskalnu un Ventas upi izveidota pastaigu taka. Šeit uzstādīti soliņi, atpūtas un ugunskura vieta, iekārtotas vairākas pieturas vietas, lai vērotu gleznaino Kurzemes ainavu, ”čigānu pirts” un izveidota sajūtu taka.

https://visitkuldiga.com/…/pastaigu-taka-gar-ventu…/

Suiti jeb teritorija Kurzemes rietumu piekrastē, kas aptver Alsungas, Jūrkalnes un Gudenieku pagastus, ir unikāla vieta Latvijā un pasaulē, kur laiks šķietami rit nedaudz lēnāk. Tā ir vieta, kur ikdienā var ieraudzīt pa kādam tautastērpā sapucētam vietējam iedzīvotājam, kurš steidzas savos ikdienas pienākumos, lai koptu un popularizētu savu atšķirīgo, vēsturiski tradīcijām nostiprināto identitāti. Un atšķirīgais ir saskatāms it visās dzīves jomās- tas ir lepnums par savu piederību Suitiem, tas ir īpatnējs runas un komunikācijas veids, tas ir bagātīgs, košām krāsām un pārdomātām detaļām tautastērps, tas ir atšķirīgs kulinārais mantojums, tās ir vēsturiski nostiprinājušās ļaužu pārliecības un ieražas, un pāri visam- bezgalīga mīlestība pret tradicionālo muzicēšanas prasmi.

Latvijā lielākajai strausu un Baltijā lielākā gaļas kazu ferma un restorāns ”Strauss un Kaza” savu darbību uzsāka 2011. gadā. Tajā apskatāmi Āfrikas strausi, kas ir lielākie un smagākie putni pasaulē. Strauss sver, apmēram, 160 kilogramus, bet smadzenes – 40 gramus. Saimniecībā iespējams samīļot Būru kazas. ”Kazas ir ļoti draudzīgas un izbauda ciemiņu burzmu savā šikajā kazu mājā, tāpēc mīļums un draudzība ir tas, kas pievilina viesus”, stāsta saimniecības īpašnieks Pēteris Gobzemis. Saimniecības restorānā iespējams baudīt šefpavāra gatavotu maltīti no vietējiem produktiem. Svarīgi zināt: strauss un kaza dzīvo sadraudzībā, mierā, priekā un nezinot rūpju. Ciemos tiek gaidīts ikviens, lai sniegtu brīnišķīgu pieredzi un iespēju darboties radošajās darbnīcās, pagatavojot sev suvenīru, barojot strausu ar zāli un kazu – ar sienu vai vienkārši izbaudot atpūtu.