Calendar icon
3. augsusts 11:00 - 20:00
Calendar icon
4.augusts 11:00 - 17:00

Labo atsauksmju un apmeklētāju iedvesmoti otro gadu Mājas Kafejnīcu dienās jūs nolēmām mīļi uzņemt  mājas “Zvejas” sētā.  Piemājas saimniecība tiek ieskauta nelielās upītes “Birztala” līkumos un 124 gadus vecā ozola pavēnī savam priekam un patēriņam tiek audzētas aitiņas un dažādas vistiņas.

Apmeklētājus sagaidīs viesmīlīgie saimnieki un viņu burvīgā komanda. Dalīsimies stāstos un pieredzē par aitiņu audzēšanu, šķirnes īpatnībām. Būs iespēja uzzināt kā gardi pagatavot aitas gaļu, lai tā iegaršotos visiem. Pēc pamukšanas no pilsētas burzmas jums būs iespēja ieelpot labības smaržas un iegrimt dabas skaņu šūpulī. Apskatīt aitiņas un vistiņas. Bērni varēs samīļot jēriņus vai paspēlēties smilšu kastē.

Mājas kafejnīcu dienās būs mini meistarklase apsveikuma kartiņu izgatavošanā.

Iespēja līdzņemšanai iegādāties saimniecībā gatavoto ēdienu, atdzesētu jēra gaļu.

Lai pietuvinātu karti, turēt taustiņu "Ctrl" un izmantot peles rituli

Ēdienkarte

“Bēka rīsos”

Pašu audzēta jēra gaļas plovs

porcija 7 eur

"Vasaras valsis"

Pašu audzēta jēra gaļas zupa

porcija 3 eur

"Bērnības garša"

Laimīgo vistu olu buberts

porcija 3 eur

Dzērieni

Mājās gatavota gira (kvass)

1 eur

Pašmāju piparmētru tēja

0,50 eur

Kafija

1,50 eur

Bērnu gatavotās vafeles

2 eur

Aktivitātes

  • Aitiņu, vistiņu apskatīšana dzīvās dabas skaņu pavadījumā.
  • Pats saimnieks novadīs ekskursiju par un ap aitiņām (par ziedojumiem).
  • Airēšanās ar laiviņu pa dīķīti.
  • Skriešanās ar koka kājām.
  • Minī meistarklase apsveikuma kartiņu izgatavošanā (par ziedojumiem).
  • Rokdarbnieces Madaras apsveikuma kartiņu izstāde.

Apskates objekti

Starpcitu, no šīs vietas Latvijā izplatījušies staltbrieži, jo savulaik šeit bijis medību dārzs. Mūsdienās Kalētu Mežaparks izveidojies par lielisku vietu dabas izziņai, skolēnu ekskursijām, pastaigām un atpūtai ģimenēm ar bērniem. Šeit ierīkotas 3 tematiskās takas, virkne interesantu dabas objektu, kā arī neliels piedzīvojumu parks bērniem.  

Gramzdas meža parks iekārtots kā vieta, kur daba iedvesmo atpūtai, relaksācijai un dabas izziņai. Mežaparka 2 km garā pastaigu taka ir ar cietu segumu, tāpēc piemērota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Turklāt, šeit atrodas divi lapeņu laukumi, kuros ērti ieturēt maltīti, atrodoties svaigā gaidā. Dodoties pastaigā var nesteidzīgi baudīt mākslu, jo meža galerijā izstādīti 13 lielformāta gleznojumi ar rakstnieka Sudraba Edžus daiļrades varoņiem un Gramzdas apkārtnes vēsturisko teiku tēliem, kuru veidošanā iesaistījās dažādi mākslinieki.