“Voldemāra lauku šiks”

Calendar icon
21. jūlijā 12:00-17:00

Tēlnieka Voldemāra Jākobsona memoriālā māja vēsta par mākslinieka, skolotāja, sportista un tūrista Voldemāra Jākobsona (1899-1974) dzīves gaitām. Arī senā koka ēka (Vecbebru muižas šķūnis, celts ap 1875. gadu) ir unikāla sava laika liecība. Voldemāra Jākobsona draugs – rakstnieks un ārsts Jānis Liepiņš savās atmiņās rakstījis, ka, ciemojoties “Galdiņos”, mākslinieks viņu cienājis ar vecpuišu ēdieniem.  Šis fakts rosināja pirmo reizi piedalīties Mājas kafejnīcu dienās un piedāvāt apmeklētājiem garšīgus stāstus par Jākobsona dzīvi “Galdiņos”, latviskus un vienkāršus ēdienus, ko savulaik gatavojusi Jākobsona māte Ida un arī pats mājas saimnieks, gaidot ciemos savus draugus.

Lai pietuvinātu karti, turēt taustiņu "Ctrl" un izmantot peles rituli

Ēdienkarte

Uz ugunskura vārīta zemnieku zupa - 2,00 EUR porcija
Uz ugunskura vārīta “Galdiņu” spēka putra (bukstiņputra) – 2,00 EUR porcija
Debessmanna no “Galdiņu” jāņogām – 1,50 EUR porcija
Saldais kliņģeris – 0,70 EUR porcija
Cigoriņu kafeja - 0,50 EUR porcija
“Vecpuišu uzkodas” – 1,50 EUR porcija
Piparmētru dzēriens - 0,50 EUR

Aktivitātes

  1. Ekskursija tēlnieka Voldemāra Jākobsona memoriālajā mājā. Stāsts par Voldemāra Jākobsona izslavētajiem vecpuišu ēdieniem.
  2. Labvēlīgos laikapstākļos “Galdiņu” dārzā vai memoriālās mājas telpās – izstāde “Labu apetīti”, kurā varēs iepazīties ar senām ēdienu receptēm žurnālos “Dailes Magazina” (20. gs. 30. gadu izdevumi) un aplūkot senlietas no memoriālās mājas krājuma.
  3. Līdzi ņemšanai būs iespējams iegādāties zemnieku zupu un “bukstiņputru”.

Viesus priecēs sendienu mūzika!