Calendar icon
20. jūlijs: 14.00-19.00
Calendar icon
21. jūlijs: 14.00-19.00

Latviskā vidē, citu tautu virtuve. Ikdienā ‘’Silarājos’’ tiek audzēti tomāti, dārzeņi un dažādu veidu čilli, gatavoti ziemas krājumi, no pašu audzētiem dārzeņiem, gatavotas garšaugu eļļas. Saimniecībā var iepazīties ar dažādu tomātu, čilli audzēšanu. Atpūsties pie karūsu un karpu dīķīšiem. Mājas saimniece aizraujas ar mālu trauku kolekcionēšanu, tāpēc “Mājas kafejnīcu dienās” būs mālu trauku izstāde. Mājas kafejnīcu dienās būs mini meistarklase garšvielu eļļas pagatavošanā. Būs iespēja līdzņemšanai iegādāties garšvielu eļļas. Un baudīt garšīgu dažādu tautu virtuvi Silarāju ābeļdārzos. Kā arī izveidota sadarbība ar Bārtas kultūras namu, kas parūpēsies par ciemiņu izklaidēm.

Lai pietuvinātu karti, turēt taustiņu "Ctrl" un izmantot peles rituli

Ēdienkarte

Uzbeku plovs

Uz kazana, svaigā gaisā pagatavots cūkgaļas, lielopa gaļas plovs ar divziru rīsiem, dāzeņeņiem, čilli, garšvielām pasūtītām no Uzbekistānas.

8, 00 EUR

Sātīgais burgers

Dārzā, uz grilla, pagatavota burgera maize no frīī kartupeļiem un siera, pildīta ar dāzeņiem, kaltētiem sīpoliem, sulīgi grillētu cūkgaļas kotleti, sieru un dažādām grilla mērcēm.

8, 00 EUR

Aukstā zupa ar ķimenīti

Aukstā zupa uz kefīra pamata, ar pašu marinētām bietēm (bietes marinētas uz ķimeņu bāzes), vārīta desa, ola, zaļumi, kartupeļi, gurķis.

3, 00 EUR

Pašu audzēts ogu sīrupa dzēriens

0, 50 EUR

Aktivitātes

  • Ekskursija saimniecībā, mālu trauka muzejiņš– bezmaksas.
  • Sadarbībā ar Bārtas kultūras namu apmeklētājus priecēs Bārtas etnogrāfiskais ansamblis.
  • Saimniecība nodarbojas ar čilli, garšaugu un tomātu audzēšanu, būs garšaugu eļļu meistarklase, (3, 00 EUR/pers.).