Princeses – Garšas modināšana “Stikla kalnā”

Calendar icon
3.augusts 13.00-18.00

Ja esi tik tālu ticis – 216 metrus virs jūras līmeņa, pa Vidzemes rallija ceļu posmu, tad jau esi zelta zirgā un darīsim visu, lai modinātu mūsu  pavēlnieci un princesi Garšu, kura te snauž Stikla kalnā.

Ar vietējo, Skujenē izaugušo, pagatavoto, nomedīto, mežā lasīto un mazliet ar Vidusjūras krāsu un garšu piesitienu gribam piedāvāt kāpt Stikla kalnā vairākos piegājienos:

Sākam ar Zvaigžņu kazas siera uzkodu galdu – piedāvāsim dažādas garšu kombinācijas.

Turpinām ar mājās ceptu plakanmaizi, kuru, pēc izvēles,  var pildīt ar malkas krāsnī gatavotas medījuma gaļas vai sēņu un siera pildījumu, grilētas un pasniegtas ar dažādām mērcēm.

Starpposmā uz kalna virsotni būs pieejami pašu gatavoti augu atspirdzinošie dzērieni.

Virsotnē jūs sagaida desertu paradīze – panna cotta, dāžada veida mājas saldējumi (arī vegānie, bezlaktozes), kūciņas un kafija.

Lai pietuvinātu karti, turēt taustiņu "Ctrl" un izmantot peles rituli

Ēdienkarte

Kazas siera uzkodu galds 4 eiro

Plakanmaize ar medījuma gaļu, sieru 8 eiro

Plakanmaize ar sēnēm, sieru 7 eiro

Panna cotta 3 eiro

Mājas saldējums 3 eiro

Kūka 3 eiro

Dzēriens 1 eiro

Kafija 1 eiro

Aktivitātes

Saimniecībā saražoto produktu iegāde.

DJ mūzikas atskaņošana, līnijdeju priekšnesums, ģimenes locekļu muzicēšana. Instagram cienīgi foto stūrīši.

Apskates objekti

Viens no Latvijas pilskalniem ar Livonijas laika pilsdrupām. Skujenes pilskalna pūnē iekārtojies šarmants suvenīru un floristikas veikals – Simts sīkumu etīdes, bet pilskalna fons piemērots kā laulību ceremoniju un kāzu pieturvieta.

Viena no plašākajām un iespaidīgākajām senu un ne tik senu lietu ekspozīcijām Latvijā. Blakus muzejam pastaigu taka, piknika un telšu vietas.

Ikviena skujenieša svēta pārliecība: viena no augstākajām virsotnēm Latvijā – Elkas kalns – ir vieta, kur sākas Gauja. Iztekas vietu iezīmē plāksne ar uzrakstu “Šeit sākas Gauja” un vīnogu selekcionāra Fazekaša ģimenes dāvātie vīnogu šķirnes “Gauja” vīnogulāji.