Calendar icon
4.augustā no plkst.12.00-18.00.

Iepazīsties ar melno ķiploku! Pirmo reizi Skujenē mājas kafejnīcu rīkos bioloģiska saimniecība, kur audzē un pārstrādā ķiplokus.

Lauku vienkāršībā varēs nogaršot melno ķiploku dažādos ēdienos un uzzināt, kā tas top. Melnajam ķiplokam nav svaigiem ķiplokiem raksturīgā asā garša, tāpēc tas garšo pat tiem, kas ķiplokus neēd. Tomēr kafejnīcas viesi varēs izvēlēties arī ēdienus bez ķiplokiem.

Ēdienos tiks izmantoti tikai bioloģiski audzēti dārzeņi no vietējā bioloģiskā lauksaimniecības kooperatīva “Zaļais grozs”.

Vairāk par saimniecību: https://www.facebook.com/jaunkalns

 

Lai pietuvinātu karti, turēt taustiņu "Ctrl" un izmantot peles rituli

Ēdienkarte

Uzkodu plate ar dārzeņiem, žāvētu gaļu un melno ķiploku - 6€ (bez gaļas -- 4€)

Dārzeņu biezzupa ar maizi un ķiploku vai melno ķiploku sviestu 4€

Saldējums ar ogām 3€

Saldējums ar melnā ķiploka putukrējumu 3€

Dzērieni – Zāļu tēja/Kafija/Mājas limonāde 1€

Bānūžu Svētavota ūdens - bez maksas

Aktivitātes

Saimniecībā saražoto produktu iegāde.

Galda teniss, basketbola grozs.

Netālu – Kosas ezers, kur iespējama peldēšanās un makšķerēšana, zirgu izjādes (iepriekš piesakoties 29142405), pie Kosas ezera viesu nams “Ezerrozes” (29411704)

Apskates objekti

Viens no Latvijas pilskalniem ar Livonijas laika pilsdrupām. Skujenes pilskalna pūnē iekārtojies šarmants suvenīru un floristikas veikals – Simts sīkumu etīdes, bet pilskalna fons piemērots kā laulību ceremoniju un kāzu pieturvieta.

Viena no plašākajām un iespaidīgākajām senu un ne tik senu lietu ekspozīcijām Latvijā. Blakus muzejam pastaigu taka, piknika un telšu vietas.

Ikviena skujenieša svēta pārliecība: viena no augstākajām virsotnēm Latvijā – Elkas kalns – ir vieta, kur sākas Gauja. Iztekas vietu iezīmē plāksne ar uzrakstu “Šeit sākas Gauja” un vīnogu selekcionāra Fazekaša ģimenes dāvātie vīnogu šķirnes “Gauja” vīnogulāji.